Alpha innotec warmtepompen:
Toonaangevend in de markt

Alpha innotec is de meest toonaangevende warmtepompproducent van Europa, met een eigen, hoogwaardige productiefaciliteit in Duitsland. Binnen het uitgebreide assortiment vind je altijd een passende warmtepomp, voor iedere gewenste situatie en toepassing. Van hoogwaardige brine/water warmtepompen, water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen en lucht/lucht warmtepompen tot en met buffervaten, regeloplossingen, ventilatiemodules en toebehoren. Uitontwikkelde, duurzame technieken waarop je voor de volle 100% kunt vertrouwen. Nathan levert alpha innotec warmtepompen in de Benelux.

 

Een brine/water warmtepomp voor elke situatie

De brine/water warmtepompen van alpha innotec maken gebruik van aardwarmte voor duurzame verwarming, warm-tapwaterbereiding en koeling. De alterra-serie van alpha innotec biedt een warmtepomp voor elke situatie: ze zijn geschikt voor zowel woonhuizen als grootschalige utiliteitsprojecten.

Via een collectieve of individuele gesloten bodemwarmtewisselaar van Nathan Projects wordt de opgeslagen energie uit de bodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat.

 

 

 

Een probleemloos inzetbare lucht/water warmtepomp

Doordat lucht als warmtebron overal aanwezig is, is een alpha innotec lucht/water warmtepomp voor buitenopstelling probleemloos inzetbaar, zonder bouwkundige kosten of vergunningen. De LWD warmtepomp bijvoorbeeld.

Deze is buiten te plaatsen, de hydraulische installatie krijgt een plek in de woning. Samen zetten zij warmte uit de buitenlucht om in warmte voor de verwarming en tapwater. De reversibele variant is bovendien geschikt voor koeling. Er is geen bronboring nodig, dus deze warmtepomp is ideaal voor renovatieprojecten.

Om welke situatie het ook gaat: binnen de alira-serie van alpha innotec vind je altijd de geschikte warmtepomp voor elke situatie, ongeacht gebouw, toepassing of budget.

Regeltechniek

De toestellen van alpha innotec zijn zeer eenvoudig te besturen met geavanceerde regeloplossingen zoals de Luxtronik 2.0 warmtepompregelaar, de RFV-DK en de RuimteBedienEenheid RBE+ met geïntegreerde ruimtesensor.

Op basis van de gewenste comforttemperatuur weet de Luxtronik 2.0 warmtepompregelaar wanneer hij warmte of koeling beschikbaar moet stellen. Besturen doe je eenvoudig met een draai- en drukknop, vergelijkbaar met de bediening van een navigatiesysteem. De regeloplossingen van alpha innotec functioneren perfect in BACnet communicatiesystemen. Met de Luxtronik 2.0 regelaar is iedere warmtepomp via alpha web bovendien eenvoudig online te beheren.

 

Met de RBE+ is de warmtepomp eenvoudig en intuïtief te bedienen, via een touchscreen. Hierop zie je in één oogopslag de (buiten)temperatuur, luchtvochtigheid, de temperatuur van het water in het buffervat en eventuele storingen.

De RBE stooklijnversteller stelt de stooklijn waarop de warmtepomp moet regelen, naar boven of beneden bij. Dit doet hij op basis van de gemeten en ingestelde ruimtetemperatuur. De ruimte waar de RBE hangt, mag dus niet na-geregeld zijn.

Meer informatie over de RuimteBedienEenheid.
 

 

Downloads en handige links:

Offerte voor een warmtepomp aanvragen

Vul het formulier hieronder in om een offerte voor een warmtepomp aan te vragen

Klant gegevens

Klant gegevens