Warmtepompen van Daikin

Met een Daikin warmtepomp haal je zowel de warmte als koelte in huis

Een comfortabele woning tegen betaalbare lasten

Met een warmtepomp van Daikin creëer je het perfecte comfortniveau in je huis. Door onze jarenlange ervaring heb je een ruime keuze uit warmtepompen voor bijna élke situatie. Overweeg je om een warmtepomp te kopen?

Lees dan hieronder hoe een warmtepomp werkt, welke soorten warmtepompen er zijn en wat de voordelen zijn.

 

Wat is een warmtepomp?

In de basis is een warmtepomp een slim systeem dat lucht (buitenlucht of ventilatielucht) omzet naar warmte. Deze warmte kunnen we vervolgens gebruiken voor het verwarmen van de woning en ons water. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Het kan een warmtepomp zijn die naast de cv ketel hangt, of direct daarmee is gekoppeld (dit noemen we een hybride). De warmtepomp verwarmt het grootste gedeelte van het jaar de woning, alleen als het echt koud is dan springt de cv ketel bij. De cv ketel verzorgt ook het tapwater. Een andere oplossing wordt de All Electric warmtepomp genoemt. Deze vervangt de cv ketel en zorgt voor zowel de verwarming als het tapwater. De woning is dan gasloos.

Moet ik mijn cv ketel vervangen voor een warmtepomp?

Dat kan, maar hoeft niet. Een warmtepomp is een uiteraard een goed en duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Maar is je huidige cv-ketel nog goed? Dan kun je ook kiezen voor een warmtepomp die samen werkt met je cv-ketel. Dit noemen we een hybride oplossing.

Wat maakt de warmtepomp zo duurzaam?

Een warmtepomp verbruikt niet veel energie en door- dat je geen gas meer nodig hebt bespaar je flink op je maandelijkse energiekosten. Zeker wanneer je ook zonnepanelen gebruikt. Daarnaast zorgt het gebruik van een warmtepomp voor een lagere CO2-uitstoot. Dat maakt de warmtepomp een duurzame keus die geld bespaart én goed is voor het milieu.

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Daikin heeft verschillende soorten warmtepompen ontwikkeld. Dit komt omdat iedere woning en ieder gezien weer andere ‘wensen’ heeft. Er is dus niet één standaard antwoord op deze vraag. Maar we kunnen u wèl helpen bij het maken van de beste keuze.

Zoals hierboven al beschreven zijn er hybride warmtepompen en All Electric warmtepompen. Wanneer voor welke kiezen:

Hybride

 • Woningen met een gasverbruik van meer dan 2000 m3 per jaar
 • Woningen die nog niet heel goed (na)geisoleerd zijn en geen vloerverwarming hebben.
 • Als de cv ketel jonger dan 5 jaar oud is

 

All Electric

 • Woningen met een gasverbruik van minder dan 2000 m3 per jaar
 • Woningen die goed (na)geisoleerd zijn
 • Gas aansluiting niet meer nodig

 

Nog even alle voordelen op een rij:

 • Energiebesparend
  De warmtepomp maakt gebruik van gratis warmte uit de buitenlucht, de bodem of ventilatielucht. De warmtepomp gebruikt weinig energie waardoor een zeer hoog rendement gehaald kan worden.
 • Combineren met huidige verwarming
  Het ook mogelijk om de warmtepomp te combineren met bestaande radiatoren zodat je deze niet hoeft te vervangen.
 • Mileuvriendelijk
  Minder CO2 uitstoot is uiteraard milieuvriendelijk. Er hoeft niet veel elektriciteit gebruikt te worden om warmte te produceren.
 • Geen airco meer nodig
  Ook koelen is mogelijk: diverse modellen Daikin warmtepompen kunnen ook een woning koelen via de (vloer)verwarming. Je hebt in dat geval dus geen aparte airco nodig.
 • Subsidie
  Op dit moment kan je nog in aanmerking komen voor een ISDE-subsidie waardoor de investering dus lager uitpakt.
 • Gasloos verwarmen
  Gas wordt steeds duurder en er is ook nog eens steeds minder gas in ons eigen land. Een warmtepomp werkt volledig elektrisch. Je hebt dus geen gas nodig wanneer je kiest voor deze manier van je huis verwarmen.
 • Waardevermeerdering van je huis
  Duurzamer verwarmen zorgt ook voor een verbetering van je energielabel en dus ook voor de waardevermeerdering van je woning.
 • Stilste buitenunits in de markt
  Een buitendeel van een warmtepomp produceert geluid. De warmtepompen van Daikin zijn de stilste in de markt. Bij juiste plaatsing voldoen ze ook aan de nieuwe geluidswetgeving die in 2021 van kracht wordt.