Henrad VENTO of ECO + (hybride) warmtepomp

VENTO of ECO + (hybride) warmtepomp

De combinatie van goede isolatie, het gebruik van een (hybride) warmtepomp en aangepaste afgiftesystemen is ecologisch, rendabel en past in het geheel van de energietransitie. Een geïsoleerd huis is een randvoorwaarde voor het gebruik van een (hybride) warmtepomp. Dat betekent dat het huis ten minste dubbel glas, spouwmuurisolatie en 5 tot 7 cm vloer- en dakisolatie heeft. De meeste woningen gebouwd na 2000 zijn over het algemeen voldoende geïsoleerd.

Henrad

Hoe werkt het?

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en kan samen met de bestaande cv-ketel tot één installatie gecombineerd worden. Om de woning op de gewenste temperatuur te brengen haalt de warmtepomp zijn warmte uit de buitenlucht en verwarmt tijdens het grootste deel van het jaar de woning. De cv-ketel springt alleen tijdens extreem koude dagen bij.

ECO afgiftesysteem

Kiest u voor een hybride warmtepomp dan is de Henrad ECO een uitstekende keuze. Hierdoor kan men de aanvoertemperatuur terugbrengen tot in het bereik van 45 – 55 ° C. Uw grote voordeel is niet alleen een besparing op uw energiefactuur, maar bovendien behoudt u, dankzij de tot 100% hogere stralingswarmte, uw comfortgevoel. Bij de ECO radiatoren wordt het water op een unieke manier door de radiator geleid.  Eenmaal gekozen voor de ECO radiator is uw installatie geschikt voor zowel hoge- als lage-temperatuursystemen.

Duurzame, groene warmte = kostbaar

Warmte is een kostbaar gegeven. Zonder warmte is er geen comfort of gezelligheid. Maar met warmte moet ook zorgzaam omgesprongen worden. Al jarenlang levert onze R&D-afdeling grote inspanningen om de warmte-efficiëntie van de Henrad-radiatoren te maximaliseren.

Onze ontwikkelingen leverden al prachtige resultaten op. Met de ECO-technologie – die we inmiddels toepassen op zowel onze standaard ECO als onze decoratieve ECO radiatoren – betaalt uw radiator zichzelf terug. Onze ECO radiatoren werden speciaal ontwikkeld als afgifte-element voor uw lage temperatuursysteem. Deze zijn comfortverhogend en geven tot wel 10,5% energiebesparing.

Zo geniet u met Henrad dagelijks van een aangename warmte en optimaal comfort terwijl uw energiefactuur en het milieu er wel bij varen.

 

Fluisterstil comfort

Dankzij de modulerende regeling geniet je zelfs zonder technische kennis van een aangenaam warmtecomfort. Het geluid van de ventilatoren die voor de extra convectiewarmte zorgen, is ook niet storend. Waar andere traditionele systemen meestal in 3 standen werken, past de VENTO convectietechnologie zich snel en stil aan de gevraagde temperatuur aan. Hierdoor zal het geluid altijd automatisch tot een minimum beperkt worden, en nauwelijks hoorbaar zijn.

Enkel wanneer de warmtevraag maximaal is draait de VENTO op volle kracht, zodat de omgevingsruimte snel op de gewenste temperatuur wordt gebracht. En nog meer comfort: in combinatie met een warmtepomp, ingesteld op een minimum van 17°C, kan je met een VENTO radiator ook koelen. Geen overbodige luxe, want huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd wat in de zomer het risico op oververhitting vergroot. De koeling werkt volautomatisch en voelt als een aangenaam, verfrissend briesje.