Rexel: de elektrotechnische groothandel voor de professional

Met meer dan 350.000 elektrotechnische en duurzame producten in het assortiment, is Rexel de aangewezen partner voor iedere professional in de elektrotechniek. Wij zijn sterk in het leveren van hoogwaardige en innovatieve producten en diensten op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement. Rexel speelt in op thema’s als duurzaamheid, innovatie, digitalisering en nieuwe serviceconcepten. We zien erop toe dat zowel ons product- als serviceaanbod naadloos aansluit op de toekomst.

  

Groots assortiment elektrotechnische materialen

Met ruim 350.000 producten, waarvan 50.000 elektrotechnische materialen uit voorraad leverbaar zijn, bieden wij een groots assortiment voor de installateur. Zo leveren we onder meer zonnepanelen van gerenommeerde merken met een gegarandeerd beperkt energieverlies uit voorraad. Ook vindt u bij ons warmtepompen, laadpalen, kabel, ledverlichting, datacommunicatie en schakel- en installatiemateriaal.

Zonnepanelen, omvormers en draagconstructies

Rexel Nederland is sinds 2011 actief op het gebied van zonnepanelen, omvormers en draagconstructies. Of het nu gaat om kleinschalige of grootschalige PV-projecten, Rexel is de juiste partij voor de professional. Onze technisch specialisten volgen de nieuwste ontwikkelingen en technieken binnen de zonnepanelenmarkt op de voet. Hierdoor omvat het assortiment altijd hoogwaardige zonnepanelen met een hoge opbrengst en snelle terugverdientijd. Wij voeren gerenommeerde merken waaronder Astronergy, Energyra, Huawei, SolarEdge, Esdec en SMA.

 

Laadstations

De ene na de andere elektrische auto wordt geïntroduceerd, bedrijven sturen op volledig elektrische wagenparken en er is volop aandacht voor elektrisch rijden in de politiek. Door de groei van de e-mobilitymarkt is er steeds meer vraag naar laadstations. Rexel voert al jaren een ruim assortiment (snel)laadstations van toonaangevende merken zoals ABB, EVBox, Alfen, Easee en Mennekes.

Warmtepompen

In het Klimaatakkoord staat dat we in 2050 allemaal zonder aardgas moeten wonen. Afhankelijk van het gewenste comfort en de woonsituatie zijn er verschillende soorten elektrische verwarming die u kunt toepassen. Het assortiment van Rexel omvat warmtepompen, warmtepompboilers, infraroodverwarming en elektrische convectieverwarming van kwalitatieve merken. Denk hierbij aan Remeha, Itho Daalderop, Dimplex en Herschel.

 

 

 

Rexel Group

Rexel Nederland B.V. is onderdeel van de Rexel Group. Wereldwijd is de Rexel Group toonaangevend in de distributie van elektrotechnische materialen. Het bedrijf is actief in 26 landen en telt 2.000 vestigingen waar in totaal ongeveer 26.000 mensen werken. De Rexel Group is genoteerd aan de Euronext in Parijs.