Een ideaal binnenklimaat met Vasco

Over Vasco

Vasco biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame klimaatoplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit.

Naast design produceert Vasco ook paneelradiatoren die in Nederland worden verkocht onder de merknaam Brugman. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het gebied van ventilatie, warmtepompen en vloerverwarming.

Vasco, met hoofdvestiging in Dilsen (BE), telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

 

Een ideaal binnenklimaat begint met Vasco

Vasco zorgt met haar innovatieve verwarmings-en ventilatieoplossingen voor uw ideale
binnenklimaat.

  


 

Slimme oplossingen voor jouw comfortabele en duurzame woning.

Vasco zorgt met haar innovatieve verwarmings- en ventilatieoplossingen voor uw ideale binnenklimaat. Een optimaal binnenklimaat zorgt voor een behaaglijk gevoel, geeft energie en biedt een goede weerstand. Aangezien we een groot gedeelte van onze tijd in huis doorbrengen, heeft dit een belangrijke invloed op onze gezondheid en dus ons functioneren. Een goede isolatie en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem zijn de sleutelwoorden voor het creëren van een energie-efficiënt en gezond binnenklimaat. Een goed geïsoleerde woning kent geen 'lekkende' (warme) lucht, koudebruggen en vochtproblemen, maar dient voldoende geventileerd te worden. Daarom is een doordacht ontwerp en regelmatig onderhoud van het ventilatiesysteem essentieel om de luchtkwaliteit optimaal in balans te houden. In een hedendaagse woning kan vloerverwarming voldoende lijken voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte. In de praktijk dient men echter ook rekening te houden met variabele omgevingsfactoren die het binnenklimaat beïnvloeden (vb. wisselende buitentemperaturen, zoninval door glaspartijen, stralingswarmte van elektrische toestellen, etc.).

Vloerverwarming zorgt voor een constante gelijkmatige warmteverdeling, terwijl radiatoren direct verwarmingscomfort bieden door hun aangename stralingswarmte en snelle reactietijd. De combinatie van beide, vloerverwarming én radiatoren, vormt in de meeste situaties de ideale oplossing.
De ventilo-convector is dan weer een slimme 2-in-1 oplossing voor verwarmen & koelen. Of het nu gaat om verwarmen, ventileren of koelen, met Vasco heeft u altijd een passende en duurzame totaaloplossing, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Energietransitie naar een duurzame toekomst

Het optimale binnenklimaat is voor Vasco het streefdoel. Als totaalleverancier biedt Vasco innovatieve oplossingen om met een combinatie van systemen tot de meest energie-efficiënte en duurzame situatie te komen. Sinds jaren staat het aspect duurzaamheid in onze bedrijfsfilosofie centraal bij de ontwikkeling van innovatieve producten, bedrijfsprocessen en investeringen. In het kader van de huidige energietransitie neemt Vasco haar verantwoordelijkheid en zetten we toekomstgericht versterkt in op energie-efficiënte oplossingen, hernieuwbare energie en duurzame materialen.
 

Of het nu gaat om verwarmen, ventileren of koelen, met Vasco heeft u altijd een passende en duurzame totaaloplossing, zowel voor nieuwbouw als renovatie.